Eigenlijk speel ik een beetje vals. Want eerder zei ik al dat je in New York als foodie absoluut en zonder enige twijfel in ieder geval naar de Chelsea Market moet. Maar ook de Eataly op Fifth Avenue mag toch echt niet als foodie belevenis ontbreken. Deze Italiaanse supermarkt/delicatessenzaak/overdekte markt/restaurant/boekenwinkel is het succesvolle geesteskind van de Amerikaanse chef Mario Batali. De ingang van dit delicatessenparadijs vind je vlakbij het Flat Iron building. Prima plek om na een hapje bij bijvoorbeeld de Rosticceria, Focacceria, Pasticceria of de Gelateria via Broadway richting Little Italy en Chinatown te lopen. Maar eerst Italian Slow food!

Brood, brood, brood: hier was de geur onweerstaanbaar

De counter vol verse pasta

Het gaat maar door…. counters vol lekkers
In Eataly vind je toonbanken vol met verse producten om mee te nemen of direct op te eten aan een van de sta- en zittafels binnen (of buiten in het Madison Square Park voor de deur)

Barretjes (tafels, counters en staplekken) om de Italiaanse delicatessen direct op te eten
Ook in de Eataly kan je bij een van de vele , tja wat zijn ‘t, kleine een soort van pop-up restaurantjes aanschuiven waar het eten van een beperkt menu vers voor je wordt bereid. Vergeet ook niet naar de birreria te gaan. Een wat groter restaurant op het dak van de Eataly met natuurlijk een prachtig uitzicht over Manhattan. De winkel opent iedere ochtend om 10.00. Sommige restaurantjes/eetplekken openen een half uur of ene uur later. Prima voor een heerlijke Italiaanse lunch, maar te laat voor een stevig ontbijt.

Marktkramen vol fruit en groenten voor een best redelijke prijs

De indoor marktkramen geven toch het gevoel dat je niet in een supermarkt loopt
Naast de counters vol met verse producten, de kasten en planken vol met iedere lekkernij die je maar kan verzinnen staan er ook nog diverse marktkramen met vers fruit en groenten door de gigantische winkel verspreid. Tuurlijk loop je nog steeds in een supermarkt in hartje New York. Maar als je je ogen heel even dichtdoet en de heerlijke geuren opsnuift, dan waan je je toch echt even in Italië.

Eataly in NYC

Craft beer – bier van kleine onafhankelijke brouwerijen – zie je (gelukkig!) overal in New York
Ik raad je aan om voor de lunch naar Eataly te gaan zodat je eerst even kunt rondkijken (vergeet ook niet de boekenhoek met de allerlekkerste kookboeken!). Tegen de tijd dat het water uit de mond loopt van alles wat er te zien, te ruiken en te proeven valt, kun je dan lekker aanschuiven voor heerlijke versgebakken focaccia’s, een vers bereide pasta of een bord volo vleeswaren en kaas met een glaasje wijn of San Pellegrino. Of laat salades en brood inpakken en geniet later ergens van een stukje Italië. Maar echt, je kunt niet naar NYC zonder ook naar de Eataly te gaan!
Eataly (eataly.com)
200 Fifth Avenue, New York
Openingstijden: iedere dag van 10.00 – 23.00
Geef een reactie