Als je de deur van Ibericus open doet komt een soort zoetige geur je direct tegemoet. De geur van de tientallen hammen die aan het plafond hangen vliegt aangenaam je neus in. Ik ben niet snel een fan van de geur in slagerijen of andere winkels met veel vers vlees, maar hier bij Ibericus krijg je een vleugje – okay, grote vleug – nootachtige Spaans en Portugees genot te pakken. En zoals ik verwachtte smaakten deze hammen van de Iberische pata negra-varken nog veel lekkerder dan ze ruiken. En je hebt keuze genoeg: er staan zo’n tien poten van dit Iberico-varken met de herkenbare zwarte hoef op de toonbank. Je kunt hier een ons – of veel meer natuurlijk – heerlijk ham vers af laten snijden om mee te nemen. Of er een broodje mee laten beleggen natuurlijk.
Er is niet veel ruimte om in Iberico van een broodje te genieten. In de hoek naast een goedgevulde droogkast staat 1 tafel. Je moet dus wel een beetje geluk hebben om een plekje te bemachtigen. Gelukkig kan je ook een belegd broodje laten inpakken om mee te nemen. Samen met Patisserie Holtkamp die al de lekkerste ambachtelijke kroketten- en bitterballen maakt, ontwikkelde de mannen achter Iberico ook de Ibérico croquet. Ik heb hem nog niet geproefd, maar dat kan alleen maar lekker zijn. Een romige ragout met lekkere stukjes Iberico ham.
Ibericus (Facebook-pagina)
Haarlemmerstraat 92
Amsterdam
I have noticed you don’t monetize urbanfoodie.nl, don’t waste
your traffic, you can earn additional bucks
every month with new monetization method.
This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more details simply search in gooogle:
murgrabia’s tools