Overal waar ik rondreis – ver weg of dichtbij – bezoek ik zeker iedere kaasboerderij en – winkel die ik tegenkom. La Fromagerie, vlakbij de Marylebone Highstreet, stond al lang op mijn wenslijstje. De statige, super Britse zwart geverfde etalage – alsof het 1950 is en niet 2014 – lokte me direct naar binnen. Binnen is het een grote, stinkende! kaashemel.

Kaas, kaas, kaas in de koelruimte
Je wordt even stil van de diversiteit van de kazen in de klimaatkamer. Tientallen kazen uit o.a. Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Italië, Spanje, maar natuurlijk ook Goudse boerenkazen uit Nederland liggen hier klaar om mee genomen te worden. Voordat veel kazen verkocht worden, rijpen ze in de speciale rijpkamers waar ze door de affineurs in de gaten gehouden worden. Wanneer de kazen precies goed rijp zijn, waorden ze pas bij La Fromagerie verkocht.

Heerlijk boerenbrood met natuurlijk de lekkerste kaas

Bosjes radijsjes
Bij La Fromagerie kun je, als je geluk hebt in ieder geval, ook een heerlijk lunch eten. Er zijn echter maar zestien stoelen aan een van de gezamenlijke eettafels. Dat is dus vaak even wachten, maar er is genoeg te genieten. Snuffel tussen de marmelades,jams en chutneys. Of blader door een van de kookboeken die in een nis liggen opgestapeld. De eigenaresse van La Fromagerie, Patricia Michelson, heeft zelf ook twee boeken over – uiteraard!- kaas geschreven: Cheese en de Cheese room. In de winkel kun je eventueel een gesigneerd exemplaar bemachtigen.
La Fromagerie (www.lafromagerie.co.uk)
2-6 Moxon Street
Marylebone
Londen W1U 4EW
Geef een reactie